dinsdag 18 maart 2014

Reclaim The Seeds

Zaterdag 8 maart ben ik met Mirjam bij Reclaim The Seeds geweest, wat dit jaar in de Hortus in Haren werd gehouden. Hoewel ik wel op de hoogte was van de groeiende protestbeweging met betrekking tot de zadenwetgeving, had ik toch niet echt een idee wat ik moest verwachten van een evenement als Reclaim The Seeds. Vol verwachting reden we dus af naar de mooie Hortus, al bedacht dat we sowieso nog door de tuinen konden gaan lopen als we er niets aan zouden vinden  :-)

Maar we werden blij verrast, wat een geweldig initiatief! We werden overrompeld door de hoeveelheid soorten zaad wat werd aangeboden en bij de ene stand werd het aangeboden door een stichting of kweker, bij de andere was het een kleine moestuinierder. Veel zaden werden gewoon weggegeven, er kon geruild worden, of er werd gevraagd om een kleine bijdrage. De doelstelling is in ieder geval om zoveel mogelijk (heirloom) zaad te verspreiden, om op die manier de bio-diversiteit in stand te houden.

2 opmerkingen:

  1. Wat geweldig, heb je goed ingeslagen voor je eigen tuin ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, best wel Grandma! Ik zal in een volgend bericht laten zien wat ik allemaal mee heb mogen nemen :-) Ben je zelf ook nog wezen kijken?

    BeantwoordenVerwijderen